Prefectura Olt a anunţat că restaurantele şi sălile de jocuri din cinci comune au fost închise după ce în aceste localităţi a fost depăşit indicele de 1,5/1.000 de locuitori. De asemenea, masca de protecţie în municipiul Caracal devine obligatorie în toate spaţiile închise şi deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Olt a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre cu privire la introducerea de restricţii în vederea combaterii şi prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului.
 
Astfel, pentru localităţile care înregistrează o rată a incidenţei cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv comunele Milcov (rata de incidenţă - 2,72), Perieţi (rata de incidenţă - 2,54), Bălteni (rata de incidenţă - 1,90), Dobreţu (rata de incidenţă -1,68) şi Brebeni (rata de incidenţă - 1,53), au fost luate mai multe măsuri. 
 
Acestea sunt: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare; suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor Companiei Naţionale "Loteria Românăˮ SA şi a agenţiilor de pariuri sportive; suspendarea activităţii în spaţii închise pentru cinematografe şi teatre.
 
Aceste măsurile intră în vigoare începând din 15 octombrie şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. 
 
Pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare a hranei se permite prepararea şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, a precizat sursa citată. 
 
De asemenea, prin hotărârea CJSU a fost introdusă şi obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise din municipiul Caracal. Măsura a fost adoptată  în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în această localitate este în creştere (rata de incidenţă - 2,70).
 
Tot în şedinţa CJSU Olt de marţi au fost modificate şi actualizate scenariile de funcţionare a unor unităţi de învăţământ din judet.
 
Astfel, în unele clase din unităţi de învăţământ din judeţ a fost suspendată organizarea cursurilor în modalitatea “faţă în faţă”, iar acestea vor avea loc online, pentru 14 zile. Este vorba de clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B, a X-a A şi a XII-a D de la Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” Caracal, toate clasele ciclului gimnazial şi liceal de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, clasa  a VII-a B de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, clasa a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” Slatina, clasa pregătitoare B de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu ” Slatina, clasa a VII-a A de la Şcoala Gimnazială Izbiceni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.