Prefectul judeţului Olt, Florin-Constantin Homorean, a anunţat, miercuri, că pompierii fac cercetări la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina pentru a stabili cauza incendiului izbucnit la unitatea medicală. Reprezentantul SMURD a precizat că pacienţii nu sunt intoxicaţi cu fum şi nici nu au suferit arsuri, opt dintre aceştia fiind în evaluarea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Olt a declarat miercuri, că şi poliţiştii fac cercetări în cazul incendiului de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. 
 
“Se efectuează cercetări la faţa locului atât de către colegii de la Inspectoratul petnru Situaţii de Urgenţă pentru că vorbim  de un incendiu şi trebuie să stabilească cauza probabilă a producerii acestui incendiu şi sunt şi colegii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, de la Serviciul Criminalistică, care efectuează cercetarea la faţa locului pentru a stabili vinovăţia în ceea ce priveşte infracţiunea de distrugere de bunuri.”, a declarat prefectul Florin-Constantin Homorean. 
 
De asemenea, coordonatorul SMURD Dolj, Luciana Rotaru, a declarat că opt dintre pacienţi sunt în curs de evaluare a stării de sănătate. 
 
“Starea pacienţilor este bună. Sunt mulţi pacienţi implicaţi în această situaţie, dar nu afectaţi. Există la Spitalul Judeţean, la UPU, opt pacienţi care sunt în curs de evaluare,  dar nu este o situaţie gravă la ei. Nu este intoxicaţie cu fum. Unul dintre pacienţi are un sindrom de detresă respiratorie, dar el era anterior acestei situaţii. Nu sunt arşi. Pentru ei a rămas să se găsească o soluţie de relocare. Restul pacienţilor care erau în stare bună, normală, s-au găsit soluţii la două secţii de cronici şi s-au şi deplasat acolo”, a afirmat Luciana Rotaru.
 
Ea a menţionat că şi persoana suspectată că a dat foc este la spital. 
 
“Cel care a produs incendiul este la spital şi era unul dintre pacienţii de cod galben fiind aşa din cauza agitaţiei, a sindromului psihotic, nu a inhalaţiei sau altceva”, a explicat coordonatorul SMURD. 
 
Peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Dolj şi Teleorman, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, echipaje SMURD, autospeciale pentru victime multiple, au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la clădirea secţiei de psihiatrie, din municipiul Slatina. La faţa locului au acţionat şi mai multe echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. 
 
La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la parterul clădirii, cu degajări mari de fum. 
 
Toţi cei 36 de pacienţi, conştienţi, au fost evacuaţi de echipele de căutare-salvare din cadrul ISU Olt şi din cadrul secţiei de psihiatrie, fiind evaluaţi medical la locul evenimentului.
 
“Opt pacienţi au fost transportaţi de echipaje de la Serviciul de Ambulanţă şi SMURD, la UPU Slatina, conştienţi, stabili hemodinamic şi respirator. Alţi opt pacienţi au fost transferaţi către fosta secţie de psihiatrie a SJU Slatina, de pe strada Drăgăneşti, iar 16 pacienţi au fost transferaţi către Spitalul de Psihiatrie Schitu. Patru pacienţi au fost externaţi şi preluaţi de aparţinători. Evacuarea pacienţilor s-a făcut cu ajutorul autospecialelor pentru victime multiple, echipajelor SMURD şi echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt”, a transmis ISU Olt. 
 
Incendiul a stins, fiind afectat parterul clădirii, cauza probabilă fiind “folosirea intenţionată a sursei pentru a genera incendiul”. 
De asemenea, pentru rudele şi aparţinători pacienţilor, a fost deschisă o linie telefonică, unde se pot obţine informaţii legate de starea pacienţilor, dar şi despre spitalele unde au fost transferaţi, numărul de telefon fiind  0722359050.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.