Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, la Craiova, că Autoritatea Naţională de Protecţie a Copilului nu poate să ia măsuri împotriva părinţilor care s-au dus cu copiii la proteste, ci Poliţia este cea care identifică persoanele şi le amendează. Ea a mai spus că sesizările au fost făcute de persoane fizice, ziarişti, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale, printre cei reclamaţi fiind şi liderul USR, Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu a fost niciun fel de poliţie din partea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. În subordinea noastră există Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.  Abia în această săptămână, când presa a solicitat pe 544/2001 să se precizeze numărul, atunci am trimis şi noi o adresă către autoritate. Nu am cerut Autorităţii să ia măsuri, nici nu poate să ia, doar centralizează aceste sesizări, Poliţia este cea care identifică persoanele şi amendează”, a precizat ministrul Muncii. 

Olguţa Vasilescu a mai spus că doar două din sesizările primite se referă la o persoană anume, fiind vorba despre Nicuşor Dan, preşedintele USR.

”M-am interesat şi de cine sunt făcute aceste sesizări, parte de presă, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice, niciuna dintre aceste persoane nu este din PSD.  Din câte ştiu, nu au fost sesizări pe persoană, doar două cu referire la Nicuşor Dan care a venit cu copilul la miting, pe restul nu ştiu cum ar putea Poliţia să le rezolve”, a mai spus Vasilescu. 

Ministrul a declarat, totodată, că printre cei care i-au instigat pe părinţi la nerespectarea legii s-a numărat şi preşedintele Klaus Iohannis.

”Cei care au ieşit în stradă au ieşit pentru că vor să nu se mai încalce legea. Ei bine, există legea 272/2004 care prevede foarte clar că părinţii nu au voie să-şi expună copiii la mitinguri. A ieşit chiar preşedintele României şi a inflamat, cerând să se încalce o lege şi de atunci au început să vină aceste sesizări. Ori în momentul în care ieşi în stradă şi spui că te lupţi pentru lege şi ordine şi tu eşti primul care încalci legea, ceva nu este în regulă”, a afirmat Olguţa Vasilescu. 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) anunţă că a primit, până miercuri după-amiază, 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost înregistrate alte patru sesizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.