DNA anunţă, marţi, trimiterea în judecată a unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră pentru divulgarea de informaţii care nu erau destinate publicităţii. Acesta ar fi transmis date unor jurnalişti referitoare la prinderea unor presupişi contrabandişti de ţigări şi a permis unui fotoreporter accesul la locul faptei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BACAIM PETRICĂ, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F.) – Garda de Coastă, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, a transmis, marţi, DNA.

Sursa citată a precizat că, la data de 22 februarie 2023, inculpatul Bacaim Petrică, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi transmis unor jurnalişti de la o publicaţie locală informaţii nedestinate publicităţii, referitoare la prinderea în flagrant a unui presupus contrabandist de ţigarete, autoturismul folosit de acesta, cantitatea şi marca ţigaretelor.

De asemenea, poliţistul a transmis date despre efectuarea unei percheziţii domiciliare, adresa la care se efectua acea activitate, unitatea de parchet care efectua urmărirea penală şi identitatea procurorului de caz.

”În acelaşi context, inculpatul Bacaim Petrică ar fi permis unui fotoreporter accesul în câmpul infracţional pentru a efectua fotografii şi înregistrări video şi pentru a transmite informaţii legate de activităţile desfăşurate de organele de poliţie”, a mai transmis DNA.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.