Implicarea părinţilor în educaţia copiilor are un rol mai important asupra performanţelor academice ale acestora decât venitul familiei, afirmă Andreas Schleicher, director OCDE pentru educaţie şi competenţe. Schleicher a subliniat că este important ca şcoala să îi implice pe părinţi în ecuaţia privind educaţia copiilor.
„În educaţie se pleacă adeseori de la premisa că şcoala poate compensa ceea ce părinţii nu furnizează copiilor şi asta e o iluzie. Nu veţi găsi nicio ţară în care sistemul de învăţământ să poată suplini ceea ce nu furnizează părinţii. Şcoala trebuie să îşi mărească eforturile pentru a-i introduce pe părinţi în ecuaţie, să-i ajute să fie părinţi mai buni şi să asigure sprijin academic şi social pentru copiii lor. Una dintre concluziile cele mai interesante ale rezultatelor testelor PISA pentru România şi pentru multe alte ţări este aceea că unde părinţii dau dovadă de interes în ceea ce priveşte educaţia copiilor, îi întreabă pe copiii lor cum a fost la şcoală, acesta are un impact mai mare asupra succesului elevilor decât veniturile familiei. Pur şi simplu să fi acolo pentru copil şi să arăţi că eşti interesat, este cea ce şcoala poate promova mai activ”, a declarat marţi, Andreas Schleicher, director pentru educaţie şi competenţe în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Acesta a vorbit şi despre consumul de tehnologie, care în unele contexte poate fi nociv.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
În acest context, reprezentantul OECD a arătat că dacă şcoala şi profesorii îşi asumă un rol mai activ în sprijinirea părinţilor pentru ca cei mici să nu fie victime ale consumului de social media, se pot realiza lucruri mai bune.
„Cred că pot fi făcute multe lucruri, la nivel de politici publice, pentru a întări legătura dintre şcoală şi părinţi”, a adăugat Andreas Schleicher.

Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.