Guvernul a aprobat construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea, care să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea de competiţii sportive naţionale şi internaţionale, valoarea totală a investiţiei este de 99,963 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea construcţiei se va face de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi primăria Oradea. Noua sală polivalentă va fi terminată peste 27 de luni şi va avea o capacitate de 5.000 de locuri - 3.600 în gradene fixe şi 1.400 în gradene retratabile.

”Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei) pentru organizarea campionatelor şi cupelor europene şi internaţionale până la nivel de sferturi de finală. Astfel, Oradea va intra în circuitul oraşelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale şi va putea găzdui astfel de competiţii”, informează Guvernul.

În jurul sălii va fi amenajată o zonă pietonală care va funcţiona ca parc de cartier, iar zonele de parcare ar putea contribui la decongestionarea traficului din oraş.

”Actuala sală polivalentă din Oradea are o capacitate de 2.500 de locuri şi este  insuficientă pentru organizarea competiţiilor majore, de multe ori cererea de bilete fiind  mult mai mare decât capacitatea sălii. În România nu sunt suficiente complexe care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii la un nivel adecvat de confort si siguranţă pentru publicul spectator”, precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.