O navă maritimă de pasageri, cu peste 150 de persoane la bord, a acostat luni, în Portul Constanţa. Turiştii, majoritatea americani, au avut de ales între un tur al oraşului sau vizite la o cramă, în Bucureşti sau în Delta Dunării. Este prima escală a unei nave de pasageri în Constanţa după aproape doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), luni,  nava maritimă de pasageri Seadream II a acostat la terminalul dedicat din portul Constanţa. 
Seadream II are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naţionalitate americană şi 99 de membri de echipaj, dintre care patru sunt români.
Pe parcursul escalei la Constanţa, turiştii au avut de ales între turul oraşului, vizită la Crama Rasova, la Bucureşti sau în Delta Dunării.
Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia şi se va încheia la Istanbul, în Turcia, iar după o escală de 12 ore în Portul Constanţa, se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.
“Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanţa de la sfârşitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât şi în acest an”, a transmis CN APMC. 
Sursa citată a precizat că din 2017, Portul Constanţa deţine directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situaţia geopolitică tensionată. 
“Deşi perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce priveşte sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanţa), pandemia de coronavirus a închis graniţele. Escala de astăzi a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, Terminalul de pasageri din portul Constanţa având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022”, a mai transmis Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.