O navă maritimă de pasageri cu peste 750 de pasageri la bord a sosit marţi, în Portul Constanţa, aceasta urmează să închidă sezonul de croaziere în acest port. În acest an 21 de nave de croazieră, cu peste 3.000 de turişti, au ajuns în Portul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa (APMC),  nava maritimă de pasageri Amera închide marţi, 29 octombrie, sezonul de croaziere în Portul Constanţa.

Nava, sub pavilion Bahamas, are la bord 754 pasageri, majoritatea germani, şi un echipaj format din 459 persoane. Turiştii străini vor pleca în excursii în judeţul Constanţa, la Bucureşti şi în Delta Dunării.

“După o perioadă în care contextul geopolitic din zonă a ţinut departe de Marea Neagră navele maritime de pasageri, Amera este prima navă maritimă care soseşte în Portul Constanţa. În acest an, în terminalul de pasageri al Portului Constanţa au fost înregistrate 21 de escale ale navelor de croazieră, cele mai multe fluviale. Acestea au adus la Constanţa peste 3.000 de turişti străini”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că rezervările pentru anii viitori anunţă o relansare a turismului de croazieră în Portul Constanţa, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escale, pentru următorii trei ani.

Astfel, pentru 2020 Portul Constanţa are înregistrate în prezent zece rezervări pentru nave maritime de pasageri, dintre care cinci au o capacitate de 800 până la 1.500 de pasageri, printre care Azamara Journey, Aegean Odyssey, Boudicca, Albatros, Crown Iris.

Pentru 2021 deja s-au înregistrat 9 rezervări de nave maritime de pasageri şi există tendinţa ca numărul acestora să crească, iar în acest moment a fost realizată o rezervare pentru anul 2022, pentru Crystal Symphony, navă maritimă cu o capacitate de 848 de pasageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.