O navă comandată de un român a salvat echipajul unei ambarcaţiuni aflate în pericol de scufundare, operaţiunea având loc pe data de 24 decembrie în Marea Chinei de Est.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ambasadorul maritim IMO Ovidiu Cupşa a declarat că pe data de 24 decembrie nava Monaco condusă de comandantul român Florin Negrău a salvat echipajul navei Zhong Fu Sheng, format din 13 marinari chinezi.

La 15.15 (ora locală), echipajul navei Monaco, navă port-container, aflată sub pavilion Liberia a recepţionat semnalul SOS al navei chineze Zhong Fu Sheng, aflată în pericol şi a început operaţiunea de căutare şi salvare.

„La 15.40, ora locală, echipajul navei a găsit două bărci de salvare aflate în apropierea navei, care s-a scufundat nouă minute mai târziu. În cele două bărci de salvare se aflau 13 marinari, care au fost recuperaţi şi urcaţi în siguranţă la bordul navei Monaco”, a afirmat Ovidiu Cupşa.

El a precizat că la ora 16.30, după doar o oră şi 15 minute de la recepţionarea mesajului SOS, nava Monaco a comunicat către Hong Kong MRCC, că toţi cei 13 marinari se află în siguranţă la bordul navei.

O operaţiune asemănătoare a avut loc pe data de 22 decembrie. Atunci o navă comandantă de un român, care se afla în marş din Singapore spre China, a reuşit salvarea a zece naufragiaţi care îşi abandonaseră ambarcaţiunea după ce aceasta a fost lovită de ciclonul Krovanh. Operaţiunea de preluare a navigatorilor s-a desfăşurat cu greutate din cauza vântului şi a mării agitate.

Sursa foto: Florin Negrău
Sursa foto: Florin Negrău

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.