Poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 13 Poliţie au reţinut, pe 14 martie, două persoane, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt, prejudiciul fiind de peste 14.250 de lei. În cursul zilei de 14 martie, bănuiţii au fost depistaţi şi conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cei cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de bănuiţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În fapt, la data de 26 februarie 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 13 Poliţie au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unui magazin, cu punct de lucru în Sectorul 3, cu privire la faptul că din incinta magazinului ar fi fost sustrase mai multe produse. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de către o femeie şi un bărbat, în vârstă de 24 de ani, respectiv 26 de ani. Probatoriul administrat a relevat faptul că, în  cursul zilei de 26 februarie 2024, în jurul orei 14.00, în urma unei înţelegeri prealabile, cei doi s-ar fi deplasat în incinta magazinului, iar după ce ar fi forţat poarta de acces în magazin, ar fi pus mai multe produse alimentare şi alcoolice într-un cărucior de cumpărături. Ulterior, ar fi forţat poarta de trecere din zona unei case de marcat, închisă în acel moment şi ar fi părăsit magazinul fără a achita contravaloarea bunurilor”, arată comunicatul de presă

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, mai arată sursa citată.

Poliţia Capitalei mai face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.