Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, în oraşul elveţian Morges, ceremonie la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia şi Maria, cărora li s-a alăturat şi principele Radu, transmite TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liturghia a fost oficiată de către un preot catolic, în localitatea elveţiană Morges, oraş în al cărui spital a survenit decesul reginei Ana.

La ceremonie de la capela din Morges au participat trei dintre fiicele reginei: principesele Margareta, Sofia şi Maria, însoţite de către principele Radu, precum şi stafful Casei Regale.

După ceremonia religioasă, au rămas lângă sicriul reginei doar membrii familiei care şi-au luat rămas bun de la regină.

Imagini de la acest eveniment vor fi difuzate de către televiziunea publică miercuri seara, de la ora 20.00.

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţa săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.