O asociere de 17 firme a fost desemnată să realizeze studiul de fezabilitate pentru Aeroportul Internaţional Galaţi-Brăila. Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, afirmă că de această investiţie care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut astăzi un nou pas pentru ca visul gălăţenilor şi brăilenilor, acela de a avea un aeroport în această zonă, să devină realitate. Astfel, a fost încheiată procedura de licitaţie pentru Planul de investiţii/Master Plan şi Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiţie «Realizarea Aeroportului Internaţional Galaţi-Brăila», precum şi pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea «Dunărea de Jos» din Galaţi”, a scris, pe Facebook, Costel Fotea, preşedinte al CJ Galaţi.

Pe lângă studiul de fezabilitate, asocierea formată din 17 firme se va ocupa şi de proiectarea celor două terminale ale aeroportului, a instalaţiilor electrice şi de alarmare la incendiu sau a pistelor aeroportului.

”De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii  geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare şi hidrologice. Totodată, în cadrul aceluiaşi contract, se vor realiza şi activităţi de proiectare pentru terminal cargo şi de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalaţii, sisteme de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu, instalaţii electrice şi proiectare-relocare utilităţi. Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galaţi să fie construit un aeroport internaţional de persoane şi mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova”, a adăugat Fotea.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.