Numeroase evenimente din Galaţi au fost anulate din cauza coronavirusului, deşi numărul de participanţi era mai mic de 1.000. Prefect judeţului, Gabriel Avrămescu, a afirmat că situaţia este extrem de serioasă” şi nu se acceptă riscuri pentru populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru persoane aflate în carantină în centrul din judeţul Galaţi au fost externate, a anunţat duminică seară, prefectul judeţului Gabriel Avrămescu.

Pe de altă parte, în acest judeţ sunt izolate la domiciliu 673 de persoane, un număr foarte mare, după cum apreciază Avrămescu.

”E o situaţie extrem de serioasdă, dorim să prevenim alte cazuri, de aceea s-a luat decizia amânării unui concert care trebuia să aibă loc in această seară la Sala Sporturilor, s-au anulat de asemenea piesele de treatru programate pe 8 martie,  DSP a decis de asemenea anularea şi altor evenimente, inclusiv cele care în care se anunţau sub 1000 de persoane. Nu ne asumăm riscuri pntru populaţie”, a declarat prefectul de Galaţi.

Avrămescu a adăugat, în acelaşi context, că au fost suspendate cursurile Facultăţii de Medicină din Galaţi.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţului, a fost identificată o altă persoană care nu a respectat regulile de a rămâne în izolaere la domiciliu. Este vorba despre un bărbat, care a plecat în Italia deşi trebuia să rămână închis în casă.

Potrivit şefului IPJ Galaţi, se fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt motive să se întocmească un dosar penal.

La Galaţi, zilele trecute, un bărbat a fost amendat în lipsă cu 10.000 de lei după ce nu a fost găsit la domiciliu. Nici acum autorităţile nu ştiu unde e, cel mai probabil el părăsind teritoriul ţării, deşi trebuia să fie în izolare la domiciliu.

Un bărbat de 72 de ani din judeţul Galaţi este unul dintre cele 15 cazuri de infectare cu coronavirus din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.