Numărul unităţilor de învăţământ care au trecut la predarea exclusiv online este în creşetere, relevă datele Ministerului Educaţiei şi Cercetării transmise joi. Astfel, 2.401 unităţi aplică scenariul roşu, în 368 dintre acestea fiind confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor transmis, joi, de către MEC, 10.364 de unităţi de învăţământ funcţioneazăîn Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor.

Alte 4.891 de unităţi de învăţământ fncţionează în Scenariul 2.

”2.401 de unităţi de învăţământ funcţionează  în Scenariul 3 (S3) care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. Menţionăm că dintre cele 2.401 de unităţi aflate în această situaţie, 368 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis, joi, MEC.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.