Medicii au confirmat, miercuri, încă un deces provocat de gripă, la un bărbat de 62 de ani din Bihor care era internat în spital de mai multe zile şi care nu a fost vaccinat antigripal. Numărul total al deceselor a ajuns la 29.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, miercuri, că un bărbat de 62 de ani care a murit în cursul dimineţii suferea de gripă. 

Analizele au confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul era internat în spital, fiind cunoscut şi cu alte afecţiuni. 

Medicii au mai stabilit că bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 29, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţând că suntem în pragul unei epidemii.

”În acest moment suntem în pragul unei epidemii. (...) Măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a transmis, pentru a fi aplicate, Direcţiilor de Sănătate Publică, se încadrează în tipicul unei epidemii. Deci acţionăm ca şi în cazul unei epidemii, pentru că numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult, iar numărul deceselor a ajuns la 28”, a afirmat ministrul Sănătăţii într-o intervenţie marţi seară, la B 1 TV, după cinfirmarea celui de-al 28-lea deces. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.