Noul sediu în care va funcţiona Primăria municipiului Galaţi a fost inaugurat miercuri, odată cu tăierea panglicii de către primarul Ionuţ Pucheanu, alături de preşedintele Consiliului Judeţean şi de prefect, valoarea investiţiei făcută de municipalitate fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. Clădirea în care va funcţiona Primăria ar fi trebuit să găzduiască înainte de 1990 şedinţe de partid şi spectacole, motiv pentru care a fost denumită de gălăţeni "Sala Aplaudacilor", însă construcţia acesteia nu a mai fost finalizată. În urmă cu trei ani, Primăria a început lucrări de construcţie, refacere şi modificare a clădirii pe scheletul rămas până la acea vreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, alături de prefectul judeţeului şi de preşedintele Consiliului Judeţean, a tăiat, miercuri, panglica la noul sediu al Primăriei Galaţi, din zona centrală a oraşului, aflat în imediata apropiere a Prefecturii, ulterior fiind programată şi o slujbă de sfinţire a clădirii pe care o va oficia Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian.

"E un proiect început de fosta administraţie, proiect pentru care îi felicit, proiect continuat de actuala administraţie, ajuns la un final fericit, sper că odată cu inauguarea oficială a noii Primării şi energiile care existau printre angajaţi în vechea clădire să fi dispărut şi într-adevăr astăzi, acum, să putem fi în slujba cetăţeanului cu atât mai bine şi cu atât mai mult decât am făcut-o până în acest moment. Sunt bucuros că am reuşit să finalizăm un proiect de care Galaţiul avea nevoie. Până acum, ne desfăşuram activitatea într-un edificiu pentru care plăteam chirie, de aproape o săptămână de când ne-am mutat în casă nouă, am scăpat, zic eu de vechile metehne şi putem avea un nou început", a spus primarul.

Clădirea, care cuprinde 3.086 de metri pătraţi de sticlă, are o amprentă la sol de 2.412 metri pătraţi, iar 5.874 metri pătraţi reprezintă suprafaţa spaţiilor funcţionale. Aproape 300 de salariaţi îşi vor desfăşura activitatea în 70 de birouri, fiind disponibile şi 88 de locuri de parcare pe trei niveluri. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 29.402.020,80 lei, la care se adaugă mobilierul care a costat circa 1,9 milioane lei.

În interior se află o pictură murală de 60 de metri pătraţi, realizată de artistul plastic David Sava, şi o altă pictură de 78 de metri pătraţi, realizată de artistul plastic Gheorghe Miron. De altfel, creatorul lucrărilor de artă de for public, artistul plastic David Sava, a hotărât să doneze lucrarea sa Primăriei municipiului Galaţi. 

Potrivit primarului, în noua clădire Primăriei vor funcţiona toate serviciile, excepţie făcând cele de asistenţă socială, fond locativ şi stare civilă.

La evenimentul de inaugurare au participat oficialităţi locale, între care prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, unii parlamentari sau directori de instituţii.

Clădirea în care va funcţiona Primăria ar fi trebuit să găzduiască înainte de 1990 şedinţe de partid şi spectacole, motiv pentru care a fost denumită de gălăţeni "Sala Aplaudacilor", însă construcţia acesteia nu a mai fost finalizată. În urmă cu trei ani, Primăria a început lucrări de construcţie, refacere şi modificare a clădirii pe scheletul rămas până la acea vreme. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor la noul sediu al Primăriei, începute în anul 2014 în timpul mandatului fostului primar al municipiului Galaţi Marius Stan, a fost stabilit pentru sfârşitul anului trecut, ulterior fiind amânat cu cinci luni, dar şi acesta a fost depăşit. 

În 2010, clădirea în care a funcţionat până acum Primăria Galaţi a fost retrocedată, iar tariful chiriei plătite a crescut mereu, numai chiria pe luna iulie fiind de 76.913 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.