Noul preşedinte al CNAS, Marian Burcea, a declarat, marţi, că ar mai fi de tipărit aproximativ 800.000 de carduri de sănătate, iar trecerea la sistemul în care aceste documente să fie cuprinse în cartea de identitate electronică este de durată, în schimb o preocupare majoră este să fie reduse sau măcar atenuate sincopele din sistemul informatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, şi-a preluat luni atribuţiile marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii Florian Bodog şi a fostului preşedinte interimar Radu Ţibichi.

Bodog a susţinut că numirea lui Burcea la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este "un câştig pentru sistemul de sănătate".

"îmi face plăcere să vă anunţ că a fost numit noul preşedinte al CNAS în persoana domnului Marian Burcea, general de brigadă în rezervă. Domnia sa are o experienţă în domeniul asigurărilor de sănătate, fiind director general la Casa OPSNAJ. Eu cred că este un câştig pentru sistemul de sănătate, cred că este un câştig pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", a afirmat Bodog. 

Ministrul Sănătăţii a spus că a solicitat Consiliului de Administraţie al CNAS să se "alinieze în spatele preşedintelui şi să facă o muncă de echipă".

"Am solicitat ca toată echipa CNAS să se alinieze în spatele domnului preşedinte şi să facă o muncă de echipă în folosul pacienţilor. În ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii, l-am asigurat de aceeaşi colaborare pe care am avut-o şi până acum şi domnul preşedinte vă poate confirma că am avut şi că avem o colaborare bună şi sper în aceeaşi colaborare cu domnul preşedinte", a spus Bodog.

La rândul său, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a susţinut că are un mandat "ferm".

"Eu am un mandat ferm - în echipă cu domnul ministru, să punem asiguratul în centrul atenţiei noastre printr-o bună comunicare şi prin proiecte noi. Nu mă interesează, domnule ministru, trecutul, privesc spre viitor, iar împreună sper să facem faţă provocărilor nu foarte uşoare ale acestui sistem pentru că este un sistem complex în care actorii sunt diverşi, complicaţi, dar cetăţeanul, cel care trebuie să beneficieze,  să fie cel mai mulţumit", a spus Burcea.

Întrebat despre cardul de sănătate, Burcea a spus că ar mai fi de tipărit 800.000 de carduri. 

"Deja este o experienţă cu aceste carduri. Atât pacienţii, cât şi furnizorii, respectiv spitale, medici de familie, ambulatoriu au început. Mai avem de tipărit circa 800.000 de carduri. Vom sta mai aplecaţi pe sistemul informatic. Sincopele, din acest punct de vedere, trebuie să dispară sau sper fie cât mai puţine", a declarat  Marian Burcea. 

Întrebat dacă se renunţă la cardul de sănătate, Burcea a spus că nu crede că acest lucru se se întâmpla în următorii cinci ani. "Nu, nu, este o discuţie. Privim la viitor. Noi progresăm, iar dacă vrem să progresăm scrie în legea din 2006 a sănătăţii că la un moment dat actul de indentitate să conţină şi acest certificat de... Dar vorbim de un viitor. Cardul are valabilitate de cinci ani", a mai spus preşedintele CNAS. Întrebat dacă în următorii cinci ani se va renunţa la card, Burcea a răspuns: "Eu cred că nu". La rândul său, fostul preşedinte al CNAS a spus că el crede că acest lucru se va întâmpla în următorii zece ani. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.