Un număr de 19 angajaţi ai Spitalului Clinic Colentina, dintre care 16 cadre medicale, au fost confirmaţi cu coronavirus, ei fiind asimptomatici şi fiind internaţi în unitatea medicală. Totodată, o infirmieră de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2, fiind internată la Spitalul "Victor Babeş", unitate în care numărul cadrelor medicale infectate este acum de 34, în scădere, potrivit ASSMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) anunţă că, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Clinic Colentina, spital support pentru pacienţii cu coronavirus, în urma testării a 300 de angajaţi implicaţi, direct sau indirect, în tratarea pacienţilor cu COVID-19, 16 cadre medicale şi 3 angajaţi din cadrul personalului TESA au fost depistaţi pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Toate cele 19  persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi sunt internate la Spitalul Clinic Colentina, cazurile fiind raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

În prezent, în cadrul Spitalului Clinic Colentina se desfăşoară o anchetă epidemiologică, urmând ca procesul de testare a angajaţilor unităţii sanitare să continue şi în perioada următoare.

"Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, aflat în prima linie a luptei pentru combaterea pandemiei, are alocat un număr de 445 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, din care 31 pentru Terapie Intensivă (ATI)", arată ASSMB.

Conform sursei citate, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş”, numărul cazurilor de cadre medicale infectate cu noul coronavirus este în scădere accentuată, în prezent mai existând 34 de asemenea situaţii, toate persoanele fiind asimptomatice.

De asemenea, la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, aflat tot în coordonarea ASSMB, s-a înregistrat un caz de infectare în rândul personalului, fiind vorba de o infirmieră care a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2 şi se află în prezent internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş”.

"Este de menţionat faptul că infectarea nu s-a produs în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu, ci este vorba de un caz de transmitere intrafamilială", arată ASSMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.