O nouă unitate de primiri urgenţe este construită de Primăria Sectorului 4 în curtea Spitalului "Bagdasar-Arseni", aceasta urmând să fie conectată printr-o pasarelă de un alt corp al spitalului. Valoarea investiţiei din bugetul local este de 3,5 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" va beneficia, începând din această vară, de cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) din ţară, noua clădire urmând să fie construită de Primăria Sectorului 4 în curtea unităţii medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Primărie.

Unitatea de Primiri Urgenţe va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.236 de metri pătraţi, va avea subsol, parter şi două etaje şi va fi conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

La subsol vor fi amenajate spaţii de radiologie şi tehnice, la parter - spaţii medicale cu funcţiuni de UPU, iar la etajele1 şi 2 (cu suprafaţă de câte 57 metri pătraţi) - circulaţii verticale. De asemenea, pasarela care va asigura legătura cu corpul C al spitalului va avea şi funcţiuni de spaţiu administrativ şi cabinete de consultaţii.

"Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea va cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi. Totodată, secţia urgenţelor majore va fi extinsă, cea a urgenţelor minore va fi precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului se va amenaja o zonă de decontaminare", arată sursa citată.

În plus, condiţiile de igienă vor fi îmbunătăţite şi prin prisma materialelor folosite: pereţii vor fi realizaţi din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectaţi, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene.

De asemenea, noua UPU va avea echipamente medicale pentru livrarea gazelor şi fluidelor medicale, de tip rampă de perete pentru spaţiile de urgenţe, precum şi de tip rampă de tavan, pentru spaţiile de resuscitare. Totodată, imobilul va avea ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienţi pe targă / scaun cu rotile, precum şi cu generator de electricitate. La proiectarea sistemului de control acces se va acorda atenţie măsurilor de separare a fluxurilor de pacienţi, aparţinători şi personalul medical.

"Noua structură va permite astfel desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care în prezent profesează în condiţii dificile. Asta întrucât actuala Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, aflată la parterul imobilului, funcţionează impropriu, din cauza numeroaselor căi de acces spre interiorul spitalului, folosite inclusiv de către persoane neinternate şi care transformă acest spaţiu într-o zonă mixtă de aşteptare şi de urgenţă, fapt ce duce la numeroase probleme de igienă şi chiar la situaţii conflictuale cu cadrele medicale, având repercursiuni asupra calităţii actului medical", afirmă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Valoarea investiţiei este de 3,5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local.

În paralel, are loc construcţia Unităţii pentru marii arşi din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar – Arseni”, care va cuprinde două săli de operaţie, politraumă şi chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare şi trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Totodată, va fi amenajată o sală de operaţii pentru urgenţe, care va putea fi utilizată şi de alte specialităţi, înfuncţie de necesitate.

De asemenea, parcarea din curtea Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar - Arseni” a fost amenajată tot de Primăria Sectorului 4, printr-o investiţie de 1.640.000 lei, fiind disponibile 215 locuri de parcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.