Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că este aproape finalizată recepţia noii clădiri a Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, iar aici vor fi mutate, pentru început, trei secţii. Construirea clădirii a început în anul 2014, iar în anul 2020, când fostul primar Nicolae Robu a predat mandatul, aceasta se afla la 95% stadiu de realizare. Între timp, autorităţile locale aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să achiziţioneze aparatura medicală promisă şi fac demersuri pentru propria investiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru finalizarea recepţiei mai este nevoie de un document, o hotărâre de Consiliu Local, şi de intabularea clădirii.

”Mai lipseşte să plătim taxa de 6 lei către ISC, nu cred că e o mare provocare, şi apoi putem să intabulăm clădirea. Este ultimul pas înainte să dăm clădirea în administrarea Spitalului de Copii. Deci va urma un HCL prin care predăm oficial cheile la Spitalul de Copii”, a declarat Dominic Fritz.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Edilul a anunţat că trei secţii ale Spitalului de Copii se vor muta din vechea în noua clădire. Este vorba despre Urgenţe, Neonatologie-prematuri şi ATI.

”Într-o prima etapă o să mutăm temporar anumite secţii care deja funcţionează în spital cu dotările deja existente aici, dar bineînţeles că speranţa este ca această clădire să fie dotată în întregime cu dotări medicale noi. Pentru asta am făcut mai multe încercări în trecut, care din păcate nu au adus roade, dar acum la a treia încercare, deci al treilea proiect de dotări la care lucrăm, a treia linie de finanţare sperăm să fie cu noroc. Am depus anul trecut, în decembrie, împreună cu Spitalul de Copii un proiect în valoare de 80 de milioane de euro care include şi dotarea completă acestui corp şi construcţia unui nou corp de clădire care o să lege clădirea veche cu această clădire nouă şi bineînţeles că suntem într-un strâns contact cu Ministerul Fondurilor Europene şi sperăm să câştigăm această finanţare pentru că asta este şansa cea mai apropiată să putem dota acest spital”, a explicat Dominic Fritz.

Fritz a menţionat că Ministerul Sănătăţii are propria responsabilitate pentru dotarea noii clădiri a Spitalului de Copii.

”Eu sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii vede propria responsabilitate în această dotare, deci eu sunt încreazător că şi cu fonduri europene sau cu alte fonduri vom reuşi să dotăm acest spital şi bineînţeles că fac şi acest apel să nu lăsăm acum această clădire să fie goală”, a spus Fritz.

În anul 2013, clădirea are adăpostea Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii din Timişoara a fost eliberată şi retrocedată, în baza unei hotărâri judecătoreşti, familiei de romi Cârpaci. Pentru că avea nevoie de spaţiu pentru funcţionarea spitalului, Primăria Timişoara a început în anul 2014, din bugetul local, construirea unui nou corp de clădire. Banii au venit pe rând şi de la bugetul naţional. În total, s-au cheltuit circa 12 milioane de euro. Clădirea ar fi trebuit să se finalizeze în 2016, însă din lipsa banilor lucrările au durat mai mult. În anul 2020, când fostul primar Nicolae Robu a predat mandatul noii administraţii, stadiul lucărilor era de 95 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.