Autorităţile din Galaţi vor amenaja un centru medical de permanenţă într-un fost punct termic, după ce primele două astfel de centre s-au dovedit de succes, înregistrând până acum aproape 40.000 de prezentări ale pacienţilor. Aici ar urma să fie asigurată asistenţa medicală primară şi de urgenţă în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend şi în zilele cu sărbători legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Primăriei Galaţi, un centru medical de permanenţă va fi amenajat într-un fost punct termic din cartierul Micro 20.  

Pentru realizarea noului centru de permanenţă care să asigure asistenţa medicală primară şi de urgenţă în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend şi în zilele cu sărbători legale, a fost lansat în licitaţie contractul privind achiziţia proiectării şi execuţiei lucrărilor.  

Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic astfel încât să fie amenajate spaţii pentru sală tratament, sală aşteptare, cabinete consultaţie, cameră gradă, punct recoltare probe, grup sanitar şi vestiar.  

De asemenea, se vor executa lucrări de reparaţii la faţadă, refacere a finisajelor interioare şi exterioare, reabilitare a instalaţiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, de relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Valoarea estimată a contractului lansat în licitaţie este de 1.234.617,75 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 12 noiembrie 2021. Durata de realizare a lucrărilor va fi de şase luni. 

Primăria municipiului Galaţi a înfiinţat deja două centre medicale de permanenţă care s-au dovedit un real sprijin pentru gălăţeni. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.