Nominalizarea lui Vlad Voiculescu pentru funcţia de ministru al Sănătăţii ar urma să fie trimisă joi seară, preşedintelui Klaus Iohannis, vineri fiind programată ceremonia de depunere a jurământului, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţiile privind intenţia de nominalizare a lui Voiculescu, în prezent consilier al ministrului Finanţelor, au apărut încă de marţi, când premierul Dacian Cioloş a discutat cu acesta. 

De altfel, miercuri, după şedinţa Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că în această săptămână va fi numit un nou ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.  

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea în MInisterul Finanţelor, el revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.