Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 162 de noi contracte de finanţare, depuse prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru eficientizare energetică, locuinţe nZEB plus, documentaţii de amenajarea teritoriului şi infrastructura verde, cu o valoare totală de 556.499.633,43 lei, anunţă instituţia marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 146 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 556.499.633,43 lei, precizează Ministerul Dezvoltării. 

Contractele vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ, elaborarea şi actualizarea în format GIS a documentaţiilor de planificare urbană şi amenajarea teritoriului, precum şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor piste pentru biciclete (şi alte vehicule uşoare).

De asemenea, contractele sunt pentru achiziţionarea unor sisteme de transport inteligente, a unor sisteme de siguranţă şi supraveghere video, a unor sisteme inteligente de management urban/local şi a unor puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.417 de contracte de finanţare, menţionează ministerul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.