Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că Ziua Europei înseamnă, în opinia sa, angajamentul reciproc al ţărilor europene în favoarea păcii şi identitate europeană împărtăşită. El a amintit şi despre agresiunea Rusiei în Ucraina care este una „împotriva ideii europene şi împotriva Uniunii Europene”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ziua Europei înseamnă, în opinia mea, două lucruri fundamentale. În primul rând, înseamnă angajamentul reciproc al ţărilor europene în favoarea păcii. E ideea majoră a rezolvării oricăror neînţelegeri fără recursul la violenţă armată – un lucru pe care acum îl preţuim cu siguranţă mai mult decât înainte. În al doilea rând, 9 mai înseamnă identitate europeană împărtăşită. Poţi fi în acelaşi timp român şi european, francez şi european, suedez şi european sau ucrainean şi european, fără ca asta să afecteze identitatea naţională a fiecăruia”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.
 
Edilul a adăugat că „un singur lucru nu poţi fi în acelaşi timp: agresor şi european”.
 
„Agresiunea Rusiei în Ucraina este o agresiune împotriva ideii europene şi împotriva Uniunii Europene. Iar rezistenţa în faţa acestei agresiuni şi sprijinul concret pentru cei care rezistă înseamnă fidelitate faţă de Europa şi faţă de valorile europene de bază, din 1945 şi până azi. În 2022, 9 mai înseamnă solidaritate în faţa agresiunii şi unitate în faţa răului. Asta înseamnă Europa”, a completat Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.