Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că unul din primele lucruri pe care îl va face după preluarea mandatului este să asigure Direcţiei de Sănătate Publică oamenii de care are nevoie, inclusiv o clădire în care această instituţie să îşi poată desfăşura corect activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a existat o colaborare între Primăria Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu pandemia.

“Una din problemele pe coronavirus este că nu a existat o colaborare între Primăria Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică. Primăria Capitalei are resurse foarte multe, are reţea de medici şcolari, are foarte mulţi funcţionari la ASSMB, DSP-ul este într-o lipsă de resurse şi de spaţiu şi de oameni care pur şi simplu să răspundă la telefoane şi să facă tot ce ţine de interacţiunea cu bucureştenii. Unul din primele lucruri pe care o să le fac este ca să asigurăm DSP-ului toţi oamenii de care au nevoie, inclusiv o locaţie în care să îşi poată desfăşura corect activitatea”, a afirmat Nicuşor Dan.

El crede că este nevoie de o extindere a testării pentru Covid-19 în Bucureşti.

“Este nevoie de o extindere a testării la nivelul municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei are resurse numai că nu trebuie să facem o testare pompieristică cum s-a încercat să se facă şi la care bucureştenii nici nu au răspuns, cine vrea vine şi îl testăm. Trebuie să facem o testare exact pe acele categorii vulnerabile care sunt medicii şi care sunt asistenţii sociali, care sunt funcţionarii care sunt în contact cu publicul, şoferii, vatmanii. Există o experienţă ştiinţifică la nivel mondial pe tot ce înseamnă lupta cu această pandemie, există specialişti, Primăria are resurse şi vom merge cu testarea exact acolo unde specialiştii ne spun”, a explicat primarul ales al Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.