Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că şansele să existe finanţare pentru Spitalul Metropolitan din Bucureşti, fie prin PNRR sau alte saurse, sunt foarte mici, şi a precizat că nu va da drumul să se înceapă această investiţie dacă nu sunt bani pentru finalizarea ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce soluţie de finanţare există pentru Spitalul Metropolitan din Bucureşti, ţinând cont că la finalul acestui an expiră studiul de fezabilitate, Nicuşor Dan a arătat că ”şi-ar dori să aibă un miliard de euro pentru a-l finaliza”.

”Mi-aş dori să avem un miliard de euro finanţare, dar mi se pare puţin probabil să îl putem face fie prin PNRR fie prin alte surse”, a răspuns primarul Capitalei. 

El a arătat că există proiecte mai mici de extindere a spitalelor din Bucureşti, depuse la PNNR, şi este mult mai optimist că se va ajunge la o finanţare cu acestea.

Nicuşor Dan a menţionat că va vedea care sunt şansele, în momentul în care va avea şi datele de la Ministerul Finanţelor Publice, cu propunerile de investitţii pentru anul viitor, în sistemul de sănătate.

”Aşa cum sunt datele la acest moment, e puţin probabil să găsim un miliard de euro pentru Spitalul Motropolitan şi dacă nu avem o certitudine cu privire la finanţare e absurd să începem să lucrăm acolo”, a spus el.

Nicuşor Dan a menţionat că, atâta vreme cât nu există o finanţare certă pentru terminarea spitalului, niciodată nu va propune începerea lucrărilor acolo.

Întrebat dacă va fi terminat Spitalul Metropolitan în mandatul său, Nicuşor Dan a spus: ”În acest moment, şansele să existe această finanţare sunt foarte mici”. 

Primarul Capitalei a mai arătat că Spitalull Metropolitan este pe lista de proiecte finanţate prin PNRR, dar ”este destul de circumspect, pentru că există o sumă alocată pentru întreg sistemul medical, în PNRR”. ”Există nevoi multiple şi sunt destul de circumspect, destul de puţin optimist că vor veni bani pentru Spitalul Metropolitan din Bucureşti”, a concluzionat Nicuşor Dan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.