Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental şi festiv, exclusiv cu decoraţiuni LED, pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„«Sărbători de iarnă, împreună, în Bucureşti» - Primăria Capitalei caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental şi festiv, exclusiv cu decoraţiuni LED. Invit instituţiile publice şi/sau private interesate să depună propuneri de proiecte până pe 31 octombrie, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă. Ţinem cont de contextul internaţional şi de recomandările europene de reducere a consumului energetic, motiv pentru care acordăm o atenţie deosebită consumului de energie generat de acest proiect. Avem astfel în vedere numai soluţii cu tehnologie LED şi cu un consum eficient”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 
 
El a mai spus că în acest fel este estimat că „energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiul ui Bucureşti reprezintă o creştere cu maxim 1%, faţă de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal”.
 
„Prin această iniţiativă se doreşte implementarea unor soluţii integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decoraţiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului Bucureşti”, a conchis edilul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.