Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a salutat decizia Guvernului de a crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru„ a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat”. El a acuzat că a propus această soluţie de peste un an, însă ministrul de Finanţe a ignorat cu bună ştiinţă această variantă, „la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu”. „Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia va crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat. Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă şi pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a reamintit că a propus „de mai bine de un an de zile această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu bună ştiinţă la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu”.

„Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor”, a completat edilul general.

Guvernul a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an. Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creştere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei, arată comunicatul de presă al Executivului. Deficitul bugetului scade de la 5,84% la 5,74%. Totodată, a fost decisă crearea cadrului legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.