Primarul Capitalei. Nicuşor Dan, a declarat vineri în şedinţa CGMB că în momentul în care a preluat acest mandat, STB, în relaţia sa cu ANAF avea o datorie eşalonată pe 60 de luni şi o datorie eşalonată pe 12 luni pe care o întrerupeau, era un chin, iar în momentul de faţă, STB a scăpat în sfârşit de acea datorie. El a precizat că în momentul acesta, situaţia STB cu ANAF este extrem de predictibilă, iar peste 37 de luni nu va mai avea nicio datorie. Pe termie, primarul a spus că a plătit în medie 1,6 miliarde de lei pe an, faţă de 600- 700 de milioane cât plătea administraţia trecută,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul în care am preluat acest mandat, STB, în relaţia sa cu ANAF avea o datorie eşalonată pe 60 de luni, 5 ani şi o datorie eşalonată pe 12 luni pe care o întrerupeau, nu puteau să plătească, era un chin. În momentul de faţă, STB a scăpat în sfârşit de acea datorie”, a spus primarul în cadrul şedinţei CGMB în care se dezbate bugetul pe 2024.

El a arătat că ”STB plătea aceste două rate dar nu îşi plătea obligaţiile curente, care deveneau alte datorii pe care le avea către ANAF”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”În momentul acesta, situaţia STB cu ANAF este extrem de predictibilă, este la 12 a, sau a 13 a rată din cele 60, pe care şi-o plăteşte lunar, îşi plăteşte obligaţiile curente şi peste 37 de luni nu o să mai aibă nicio datorie şi se va stabiliza. Este predictibil şi ce s-a putut face cu bugetul pe care l-am avut.”, a mai spus primarul.

Nicuşor Dan a mai afirmat că pe termie, au plătit în medie 1,5 – 1,6 miliarde de lei, pe an, faţă de 600 sau 700 de milioane cât plătea administraţia trecută.

”Pe STB avem de asemenea plăţi pe care le facem de ordinul 50% mai mari, 60% faţă de ce plătea administraţia trecută. Dacă am fi avut măcar 50% din impozitele şi taxele din ce colectează Bucureştiul, binenţeles că datoriile aceste eşalonate nu ar fi existat, dar nu am avut. Eu nu cunosc o cheltuială pe care noi să o fi făcut-o şi care să fie nerezonabilă”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.