Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat, chestionat ce opinie are despre faptul că motorul unui tramvai care circula pe linia 10 din Bucureşti a luat foc, în urma unei defecţiuni tehnice, că aceleaşi tramvaie circulă şi în alte oraşe. Edilul general a adăugat că vor mai fi incidente, însă ele sunt mult mai puţine decât la tramvaiele vechi din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trebuie să ne uităm statistic la tipul acesta de probleme. Sunt luni bune de când tramvaiele acestea circulă. Aceleaşi tramvaie circulă în oraşe din România. O să mai fie incidente, dar ele sunt mult, mult mai puţine decât tramvaiele vechi din Bucureşti”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat miercuri ce opinie are despre faptul că un tramvai de pe linia 10 s-a defectat şi s-a declanşat un incendiu la unul dintre cele două motoare.

Edilul a explicat că „a fost un incendiu produs de o presiune de la sistemul electric” şi „nu a fost niciodată un călător”.

„Au mai fost incidente. Statistic deja tramvaiele acestea au zeci de mii de km parcurşi şi e oarecum normal”, a completat Dan.

Unul dintre motoarele unui tramvai Imperio achiziţionat de la ASTRA Vagoane Arad care circula de pe linia 10 a luat foc marţi după-amiază, în zona Piaţa Sudului, iar focul a fost stins de vatman cu extinctorul din dotare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.