Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va întocmi un regulament pentru toaletarea şi defrişarea copacilor din Bucureşti, însă, până atunci, a dat o reglementare pentru ca munca în teren să fie făcută de ADP-urile de sector pentru a uşura munca celor de la Direcţia de Mediu din Primăria Generală, care trebuie să dea avizele pentru tăieri sau toaletări de copaci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anual, la Primăria Bucureşti vin zeci de mii de solicitări de toaletare a copacilor, anunţă Nicuşor Dan, marţi, într-o audienţă pe Facebook.
 
”Primăria municipiului Bucureşti, fiind asaltată de zecii de mii de solicitări de toaletare pe an, dădea automat răspuns pozitiv la tointrate aceste solictări şi am văzut mii de exemple, chiar eu am semnat, mii de avize de defrişare pentru arbori care  s-au uscat pentru simplul motiv că au avut parte de o toaletare exagerată”, a precizat edilul.
 
Nicuşor Dan a adăugat că a făcut un regulement prin care ADP-urile de Sector fac munca de teren.
 
”În încercarea de a stopa şi cred că a fost o decizie corectă, de a stopa fenomentul ăsta, ne-am trezit cu o avalanşă de solicitări de toaletare pentru care personalul pe care Primăria îl are este insuficient. Avem o disproporţie de 12-15 persoane care avizează defrişări, toaletări şi un personal al ADP de sector, toţi  împreună probabil de ordinul 400-500 de persoane care solicită în numele cetăţenilor defrişări, respectiv toaletări. În urmă cu aproximativ o lună am dat o reglementare pe subiectul ăsta, astfel încât toată munca de evaluare, fotografiere, solicitare să fie făcută de ADP de sector şi mare parte din munca pe care o fac angajaţii Primăriei Municipiului Bucureşti, din Drecţia de Mediu, să fie făcută fără deplasarea în teren care îngreuna foarte mult procesul După reglementarea pe care am dat-o, mă aştept să ne mai ia câteva luni ca să ajungem la o normalitate în ceea ce priveşte toaletările”, a spus Nicuşor Dan.
 
Primarul general al Capitalei a anunţat şi că va întocmi un regulament pentru toaletarea şi defrişarea copacilor. 
 
”De asemenea, intenţionăm să avem un regulament despre ce şi cât se toaletează astfel încât să nu reluăm discuţia asta copac cu copac, ci să o facem sistematic”, a declarat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.