Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, atrage atenţia, luni seară, asupra problemei arborilor care cad în timpul furtunilor şi acuză Primăria Capitalei de exces, pentru că refuză să avizeze toaletarea sau defrişarea copacilor care ridică probleme. ”Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri”, afirmă primarul, explicând că nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din Bucureşti nu sunt îngrijiţi corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscaţi nu au fost defrişaţi). E valabil în tot oraşul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări”, a scris, luni seară, pe Facebook, primarul Radu Mihaiu.  

Acesta susţine că a obosit să ascundă sub preş problema reală.  

”Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri. Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranţă pentru locuitorii din Bucureşti”, a mai transmis primarul.  

Acesta susţine că a cerut ”în nenumărate rânduri” primarului general să proceseze aceste cereri şi să găsească o soluţie. 

”Deocamdată primim doar promisiuni. E o situaţie urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbuşiri de copaci creşte considerabil”, a mai transmis primarul.  

Echipajele ISU au intervenit, duminică, în 125 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţie desprinse de vântul care s-a manifestat n Capitală şi în judeţul Ilfov 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.