Primarul Capitalei Nicuşor Dan a îndemnat oamenii să se protejeze în continuare, în contextul în care sunt înregistrate constant în ultimele zile aproximativ 1.000 de cazuri zilnic de COVID-19. El a mai spus că în şedinţa de marţi a Consiliului General a fost aprobat un proiect privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei şi acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Luni de la Green Hours.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În debutul şedinţei de azi a CGMB, am vorbit despre nevoia solidarităţii bucureştenilor şi românilor în această nouă perioadă complicată a epidemiei. În ultimele zile înregistrăm în mod constant circa 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în Capitală, deci trebuie în continuare să ne autoprotejăm şi să-i protejăm pe ceilalţi, fiind conştienţi de eforturile foarte mari ale medicilor şi personalului medical pentru a trata şi salva pacienţii.
 
Nu mai e mult şi greul va trece, fiindcă vaccinarea continuă şi un număr din ce în ce mai mare de bucureşteni şi români capătă imunitate în faţa bolii. Înţeleg în acelaşi timp oboseala oamenilor în faţa măsurilor de restricţie, ca şi nevoia lor de a-şi exprima opiniile, inclusiv cele critice. Important este însă ca toate acţiunile publice să fie legale, non-violente, iar orice manifestare a libertăţii individuale trebuie să respecte şi libertatea celorlalţi. Este foarte grav că în urma protestelor de ieri au existat distrugeri care au afectat inclusiv patrimoniul STB. Lipsa de civilizaţie ne costă pe toţi şi nu aduce nimic bun în calitatea vieţii nimănui. https://www.mediafax.ro/.../patru-statii-stb-au-fost...
 
În legătură cu proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General, ţin să remarc aprobarea propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Luni de la Green Hours. E o recunoaştere publică a eforturilor făcute timp de aproape 30 de ani de un om care a promovat şi promovează valorile culturale în Bucureşti.
 
De asemenea, a fost aprobat în CGMB proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei. Modernizarea reţelei e o operaţiune aflată în derulare, sunt şi vor fi în continuare lucrări pe diferite tronsoane şi e foarte important să le susţinem prin diverse mijloace.
 
Am aprobat în acelaşi timp o serie de proiecte de hotărâre pentru colaborarea administraţiei locale cu mai multe ONG-uri, în vederea derulării unor activităţi de asistenţă socială şi de protejare a mediului, cu finanţare europeană”, a scris Nicuşor Dan marţi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.