Nicuşor Dan a anunţat că după întrevederea pe care a avut-o sâmbătă cu premierul Nicolae Ciucă, la care au discutat despre situaţia privind subvenţia la căldură, că doreşte să aibă în perioada următoare o întrevedere şi cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu pentru a îi prezenta situaţia financiară a Primăriei Capitalei, deoarece ministrul nu se poate baza pe informaţiile primite de la Gabriela Firea care îşi minte colegii din PSD, nu doar pe bucureşteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După întâlnirea de sâmbătă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, îmi doresc să am în perioada următoare şi o întâlnire cu domnul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu. Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informaţiile direct de la sursă. E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informaţiile de la Gabriela Firea, care pare să-şi mintă şi colegii de partid, nu doar bucureştenii”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.

El a adăugat că doreşte „să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului Bucureşti şi noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureştenilor”.

„Provocarea de conflicte şi utilizarea de poziţii ministeriale pentru ambiţii personale, aşa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetăţenii”, a conchis primarul general.

Edilul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că Primăria nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022 deoarece la sfârşitul acestui an deoarece municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont. Nicuşor Dan a avut, sâmbătă, o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a precizat, vineri, că trebuie să existe o discuţie foarte serioasă cu primarul general Nicuşor Dan despre sumele care vor fi alocate către PMB pentru subvenţia la căldură. El a adăugat că Primăria Capitalei are bani, iar un primar gospodar putea muta aceste fonduri în acest scop. „Eu aş vrea ca săptămâna viitoare, poate pe 10 decembrie sau de pe 10 decembrie încolo să închidem această situaţie”, a mai spus ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.