Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că „mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democraţiei şi a drepturilor cetăţeneşti din România post-comunistă” şi este foarte trist că, după 31 de ani de la acel eveniment, nu au fost încă identificaţi în justiţiei vinovaţii şi pedepsiţi legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democraţiei şi a drepturilor cetăţeneşti din România post-comunistă. Suspendarea brutală a legii şi apelul la forţe de ordine extra-legale au generat victime omeneşti şi abuzuri incredibile, care au îndepărtat enorm ţara noastră de Europa şi de drumul european. E foarte trist că, la 31 de ani de la acea mineriadă, vinovaţii n-au fost încă identificaţi în justiţie şi pedepsiţi legal. Acei vinovaţi sunt, în mod evident, oamenii de la vârful puterii de atunci, pentru că ei erau singurii cu mijloacele de a lansa şi conduce o astfel de operaţiune. Justiţia trebuie să funcţioneze, chiar şi la decenii distanţă”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.