Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a avut o întrevedere, joi la sediul PMB, cu vicepreşedintele Comisiei Europene Dubravka Šuica. Printre subiectele abordate a fost şi implementarea unor proiecte cu finanţare europeană pentru redresarea demografică sau accesarea de noi programe cu fonduri nerambursabile, inclusiv în domeniul eficienţei energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am primit astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, vizita doamnei Dubravka Šuica, Vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru democraţie şi demografie. În cadrul întrevederii, am discutat despre măsurile Municipalităţii privind gestionarea afluxului de refugiaţi din Ucraina. Am vorbit despre centrele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) care oferă servicii ucrainenilor stabiliţi la Bucureşti. Cu această ocazie, doamna Dubravka Suica a vizitat unul dintre aceste centre, Complexul de servicii sociale Ominis, acolo unde sunt oferite următoarele facilităţi: centru de zi pentru copiii ucraineni, spălătorie socială, bibliotecă, etc.”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
El a adăugat că vicepreşedintele Comisiei Europene a vorbit despre proiectul Comisiei Europene de a implica cetăţenii tuturor statelor membre în implementarea politicilor europene, prin intermediul unei platforme digitale.
 
„A fost creat astfel un forum public pentru o dezbatere deschisă, România fiind reprezentată prin cetăţenii interesaţi de astfel de aspecte. Acest prim demers s-a încheiat cu 49 de propuneri adresate preşedinţilor Parlamentului European, Consiliului şi Comisiei şi au acoperit teme precum: schimbări climatice şi mediu, sănătate, o economie mai puternică, justiţie socială şi locuri de muncă, valori şi drepturi, etc.”, a completat edilul general.
 
Acesta a mai spus că au fost abordate şi subiecte precum implementarea unor proiecte cu finanţare europeană pentru redresarea demografică sau accesarea de noi programe cu fonduri nerambursabile, inclusiv în domeniul eficienţei energetice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.