Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că la Spitalul ”Alexandru Obregia” va fi înfiinţat un Centru de Psihiatrie Pediatrică, într-o clădire care urmează a fi construită, unde vor fi oferite şi servicii educaţionale pentru copii cu tulburări din spectrul autist şi tulburări de sănăyzate mintală. ”În prezent, în Bucureşti nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spitalul «Prof. Dr. Alexandru Obregia» va avea un Centru de Psihiatrie Pediatrică. Noul centru va creşte calitatea serviciilor din domeniul sănătăţii mintale pentru copii şi adolescenţi. Vor exista cameră de gardă, ambulatoriu de specialitate, staţionar de zi, un spaţiu de terapie pentru copii cu TSA şi altele”, a arătat Nicuşor Dan, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că investiţia constă în construcţia unei clădiri S+P+3E, formată din două corpuri. Valoarea totală a investiţiei este de 60.587.323,02 lei (TVA inclus), iar finanţarea se face prin PNRR, bugetul local al municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, şi/sau din alte surse legal constituite.

Proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, iniţiat de ASSMB, instituţie în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a fost deja aprobat de consilierii generali ai Capitalei.

”În prezent, în Bucureşti nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică. La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Al. Obregia», Clinica de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului nu poate oferi pacienţilor minori integral toate serviciile de care aceştia ar avea nevoie, de exemplu servicii educaţionale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală”, a subliniat primarul general.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.