Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că CGMB a aprobat, joi, noi reguli privind plata parcărilor publice din Municipiul Bucureşti. Astfel, va fi un tarif unic de 5 lei/h, aplicabil de la 1 martie 2023, care va cuprinde toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin domeniului public şi privat al oraşului. De asemenea, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără rezervarea locului de parcare, a mai precizat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi, la propunerea viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, noi reguli privind plata parcărilor publice din Municipiul Bucureşti. Noile reglementări se vor aplica de la 1 martie 2023 şi stabilesc un tarif unic, de 5 lei/h, care va cuprinde toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti. De asemenea, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără rezervarea locului de parcare. Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector. Se elimină, astfel, o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
El a mai spus că, în elaborarea proiectului, municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni în cadrul procesului de consultare publică.
 
„Astfel, după expirarea timpului rezervat pentru parcare, vor fi alocate 15 minute gratuite pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare. Modalităţile de plată a parcării sunt tichetele preplătite, tichetele eliberate de operatorul parcării, SMS-ul sau plata online, utilizând aplicaţiile specifice”, a mai precizat Nicuşor Dan.
 
Edilul general a detaliat şi tarifele care vor fi aplicate de la 1 martie 2023:
 
- Tarif unic de 5 lei/h, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-20.00.
 
- Abonamente pentru persoane fizice/juridice şi instituţii publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună.
 
- Abonamente pentru riverani: 50 lei/lună şi 500 lei/an.
 
- Tarif unic pentru autocare: 20 lei/oră de luni până duminică.
 
- Tarif loc parcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice: 500 lei/lună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.