Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, sâmbătă, cazarea primilor ucraineni în centrele DGASMB, fiind vorba despre o familie cu patru copii mici, care a ajuns la Bucureşti fără a avea asigurată cazarea. Toţi au fost testaţi pentru coronavirus pentru a-şi putea continua drumul către SUA .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O familie cu patru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 6 ani a ajuns azi-noapte la Bucureşti, cu trenul, fără să aibă asigurată cazarea. Primăria Municipiului Bucureşti a cazat această primă familie în unul dintre centrele DGASMB”, a scris, sâmbătă, Nicuşor Dan pe Facebook.  

Aceasta a precizat că, cu sprijinul ASSMB, a fost asigurată la spitalul Victor Babeş testarea PCR pentru toţi membrii familiei, procedură obligatorie pentru a se putea îmbarca mâine în avion spre Statele Unite, acolo unde şi-au stabilit destinaţia finală.  

”Am fost foarte impresionat de drama acestei familii, care din cauza războiului a fost nevoită să-şi părăsească ţara şi să o ia de la capăt departe de casă, tocmai în SUA. Am vrut să mă asigur personal că în timpul şederii lor la Bucureşti, aceştia primesc toată asistenţa de care au nevoie şi le-am transmis faptul că, în cazul în care menţin legătura cu alte rude din Ucraina, aflate în aceeaşi situaţie, la Bucureşti primesc tot ajutorul de care au nevoie. Sprijinim din toată inima şi cu tot ce putem familiile ucrainene aflate într-o mare încercare”, a mai transmis primarul general.  

 Vineri, acesta a anunţat că Primăria Capitalei poate pune la dispoziţie 25.000 de locuri de cazare.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.