Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractele de finanţare prin PNRR pentru modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 25 milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 12,5 milioane euro, a adăugat ediul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am semnat contractele de finanţare prin PNRR pentru modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 25 milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 12,5 milioane euro. Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se realizează în patru etape distincte, iar contractele semnate vizează etapele 1,2 şi 3. Prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni. Această etapă include şi amplasarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare maşini electrice”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă pe Facebook. 
 
Edilul a mai spus „prin etapa a doua se urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.)”. 
 
„Se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.). În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea unui număr de 194 intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS, din perspectiva eficientizării Sistemului Integrat de Management al Traficului. Pentru aceste investiţii vom aplica în cadrul altor programe de finanţare nerambursabilă”, a completat Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.