Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că început demersurile pentru recuperarea unor terenuri din Bucureşti înstrăinate ilegal. Astfel a cerut instanţei anularea dispoziţiei de restituire, emisă în anul 2003 pentru terenul situat în Şoseaua Petricani, iar într-un alt dosar a cerut Tribunalului Bucureşti că constate nulitatea contractelor de vânzare-cumpărare a unui teren din Şoşeaua Nordului şi să revină în proprietatea PMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am început demersurile pentru recuperarea unor terenuri înstrăinate ilegal. În acest sens, am solicitat instanţei anularea dispoziţiei de restituire, emisă în anul 2003 pentru terenul situat în Şoseaua Petricani FN, sector 2, în suprafaţă de 66.345,22 mp. După vânzări repetate, o cotă de 45% din teren a ajuns în anul 2004 la Saadati-Sohi Manochehr. Ulterior, întreaga suprafaţă a fost cumpărată de Galleria Shopping Center S.R.L, al cărei administrator este chiar omul de afaceri. După verificarea tuturor actelor, reiese că terenul restituit în anul 2003 a fost “mutat” în hârtii de pe un mal al lacului Plumbuita pe celălalt mal prin indicarea greşită a vechiului amplasament. Expertiza tehnică care a stat la baza deciziei de restituire reţinea şi faptul că terenul măsurat este «liber de construcţii», ignorând intenţionat construcţia drumului asfaltat cu o lăţime de 7 metri. Pe acest drum, care are o lungime de 2 kilometri, se realizează unicul acces posibil la terenul rămas în patrimoniul Municipiului Bucureşti, aflat în domeniu public şi în administrarea ALPAB”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook. 
 
Edilul general a adăugat că, într-un alt dosar, a solicitat Tribunalului Bucureşti constatarea nulităţii absolute a contractelor de vânzare-cumpărare şi revenirea terenului în suprafaţă de 7.259 de mp, situat în Şoseaua Nordului nr. 7A, în proprietatea PMB.
 
„Şi povestea acestui teren este veche şi încâlcită. Ea a început în anul 1999 odată cu emiterea certificatului de atestare a dreptului de proprietate de către Ministerul Tineretului şi Sportului în favoarea Biroului de Turism pentru Tineret (BTT, denumit anterior Biroul de Turism şi Tranzacţii S.A). Curtea de Apel a constatat însă în 2015 nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate. Însă, până la această decizie terenul fusese deja vândut de BTT unei firme care la rândul său l-a vândut societăţii Salberg Dezvoltare S.R.L. Terenul este declarat de utilitate publică, iar potrivit legislaţiei în vigoare nu îi poate fi schimbată destinaţia şi nu se pot construi clădiri care să schimbe destinaţia spaţiului în discuţie”, a mai spus Dan.
 
El a vorbit şi despre o altă speţă la care a lucrat şi care a fost finalizată cu anularea titlului de proprietate asupra unor terenuri situate în sectorul 2 a căror suprafaţă însumează 2 ha.
 
„10 terenuri din această parcelă au fost date în administrarea Consiliului Local Sector 2, iar alte 8 terenuri au rămas în proprietatea Municipiului Bucureşti ca urmare a deciziei Judecătoriei Sectorului 2 de anulare a titlului de proprietate”, a conchis primarul general al Capitalei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.