Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire, marţi la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). În urma discuţiilor, şeful Executivului a decis dispunerea înfiinţării grupului de lucru inter-instituţional pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, care va fi coordonat de către consilierul de stat Sorin Costreie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii au arătat că este nevoie de coordonarea eforturilor pe care instituţiile responsabile le derulează în acest sens, în domenii complementare educaţiei, precum cel al muncii, familiei şi tineretului ori al sănătăţii, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Premierul Ciucă a subliniat că noile Legi ale Educaţiei, parte a Proiectului România Educată, alături de investiţiile demarate deja pentru modernizarea şi dotarea şcolilor şi de finanţarea mecanismelor care să stimuleze atât performanţa elevilor, cât şi prezenţa lor, trebuie susţinute prin implicarea tuturor ministerelor şi autorităţilor locale.

În urma întâlnirii, prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis înfiinţarea, la nivelul Cancelariei prim-ministrului, a Grupului de lucru inter-instituţional pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, sub coordonarea consilierului de stat Sorin Costreie, mai arată sursa citată.

La întâlnirea de marţi au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Marius Budăi, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea şi reprezentanţi ai Ministerelor Educaţiei şi Justiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.