Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de guvern vor aproba o Ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm finalizarea şi operaţionalizarea celor trei spitale de arşi, la spitalele Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi spitalele judeţene din Timişoara şi Târgu Mureş., asigurându-se finalizarea şi continuitatea acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi aprobăm o Ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm finalizarea şi operaţionalizarea celor trei spitale de arşi. Este vorba de Spitalul Grigore Alexandrescu pentru Copii din Capitală, spitalele judeţene din Timişoara şi Târgu-Mureş, practic asigurăm finalizarea şi continuitatea acordului de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a arătat în şedinţă despre cele trei centre de mari arşi că ”cele două împrumuturi cumulează 400 de milioane de euro însă este necesară asigurarea unor sume suplimentare din bugetul de stat, după anul 2025, pentru finalizarea acestor investiţii”, diferenţe care sunt datorate inflaţiei şi creşterilor de preţuri la materialele de construcţii.

”În total, după finalizarea acestor investiţii, vom avea 31 de paturi pentru pacienţii arşi grav, 20 de paturi pentru pacienţii intermediari şi 58 de săli de operaţie dedicate pacienţilor cu aceste patologii”, a spus secretarul de stat. Premierul a întrebat când se vor finaliza aceste proiecte, reprezentantul Ministerului Sănătăţii arătând că proiectul din Timişoara este cel mai avansat şi construcţia începe în luna iunie, contractul fiind finalizat şi va fi semnat în perioada următoare.

Rogobete a mai spus că pentru Târgu Mureş semnarea este semnată pentru luna iunie şi construcţia va începe în august sau septembrie, iar finalizarea spitalelor în 2025, semestrul 1 la final, pentru toate cele trei proiecte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.