Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că nu a emis un ordin care să interzică testarea programată de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, explicând că Direcţia de Sănătate Publică a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile, fiind vorba despre un act medical. "Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, afirmă ministrul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Digi 24, că DSP a constatat, în urma a două evaluări, că în locul ales de Primăria Capitalei nu se pot face teste.
 
"Am fost informat de către DSP că nu se pot desfăşura acele testări în acel loc, pentru că nu întrunesc condiţiile”, a explicat el.
 
Nelu Tătaru a negat faptul că ar fi existat un ordin de ministru care să interzică realizarea testării organizate de autoritatea locală din Bucureşti. 
 
"Ar putea să facă în colaborare cu un spital astfel de testări”, a spus ministrul Sănătăţii.
 
El a menţionat că "nu îi este clar” care este motivul pentru care Primăria Capitalei vrea să facă aceste testări, în condiţiile în care şi Ministerul Sănătăţii face o testare, el adăugând că orice autoritate publică poate face "o activitate medicală prin spitalele pe care e are în subordine, dar în condiţiile specifice”. 
 
Ministrul Sănătăţii a răspuns şi acuzaţiilor de zădărnicire a combaterii bolilor făcute de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 
 
"Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, săptămâna trecută, că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională. Firea susţinea că, invocându-se un ordin de ministru, li s-a cerut să oprească activitatea de testare.

Ulterior, Gabriela Firea a afirmat că nu se doreşte să se cunoască adevărul şi ca românii să fie informaţi, susţinând că guvernanţii doresc ca cetăţenii să stea cu teamă, iar în acest mod se pierd locuri de muncă.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au transmis, joia trecută, că susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii.

”Având în vedere declaraţiile privind testarea populaţiei din Bucureşti, precizăm că, Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii, cu respectarea normelor de siguranţă pentru o astfel de procedură medicală şi a recomandărilor epidemiologice şi ştiinfice ale specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a transmis, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.