Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, întrebat fiind de ce unele cadre medicale primesc stimulentul de 500 de euro, că au fost şi "anumite implicaţii parlamentare" care au modificat aceste legi, iar listele cu personalul medical îi vin de la conducerea unităţilor respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dincolo de ordonanţe de urgenţă pe care le-am dat pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă au fost şi anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele îmi vin de la managementul acelor unităţi medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecţiei cu Covid, am specificat la un moment dat că toţi cei care au avut contact cu un pacient infectat Covid sau care au avut contact cu un suspect Covid confirmat ulterior infectat Covid primesc acel stimulent. Oamenii politici pot explica mai mult”, a afirmat Tătaru.
 
Întrebat daca este un fel de loterie acordarea acestui spor: "Loterie nu este, atâta timp cât şeful de compartiment, managerul acelei unităţi medicale cunoaşte fiecare personal în parte care a fost implicat în lupta împotriva infecţiei Covid".
 
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat şi ce părere are despre protestul personalului de la ambulanţă legat de neachitarea sporului de periculozitate. 
 
"Sunt anumite modificări legislative care trenează în Parlament, inclusiv statutul ambulanţierului care acum sub coordonarea DSP-ului, dar când vor reveni la Ministerul Sănătăţii vom discuta separat atât statutul, cât şi modificările de sporuri pe 153, dar în acest moment cred că Parlamentul ar trebui să gestioneze şi acele proiecte legislative care sunt rămase de peste trei ani de zile”, a explicat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.