Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, recomandă ca regulile pe care elevii trebuie să le respecte la şcoală odată cu începerea noului an de învăţământ să ajungă la ei prin joacă, precizând că este greu să trecem prin aceste momente, dar nu există alte metode de limitare a transmiterii noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a declarat marţi, la Digi 24, că după o vară “în care poate am trăit libertatea” e bine să ne gândim la copii şi la persoanele vârstnice.

“Sper că am înţeles ceva din aceste luni. A fost o vară în care poate am trăit libertatea, să revenim şi la locurile de muncă, să revenim şi la şcoală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noştri şi la cei vârstnici pentru că aici avem grupele masive de risc, în condiţiile în care cei mici sunt transmiţători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala şi formele grave”, a afirmat Nelu Tătaru.

El a precizat că elevii trebuie să înveţe regulile de la şcoală, să folosească dezinfectantul, să poarte mască şi să păstreze distanţa.

“Îi învăţăm aceste reguli. Vedem că foloseşte acel dezinfectant la intrarea în clasă, avem o măsură de securitate pe care am luat-o, portul măştii este a doua măsură de securitate, distanţarea fizică, pe care este greu să o păstreze copiii, dar relativă ar trebui să existe, acolo unde nu se poate sunt acele separatoare. La grădiniţe am văzut că au forme hazlii, în joacă şi eu gândesc că aceste reguli care trebuie să existe în acest început de şcoală şi sperăm că nu pentru o perioadă lungă să ajungă la copii printr-un fel de joacă, printr-un fel de jocuri, printr-un fel de manifestare de empatie şi apropiere. Este greu să trecem prin aceste momente, dar nu avem alte metode pentru a limita o transmitere”, a mai spus Nelu Tătaru.

Anul şcolar 2020 – 2021 urmează să înceapă în 14 septembrie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.