Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că de miercuri este opraţională platforma Corona-Forms, iar până la sfârşitul acestei săptămâni speră să fie operaţională şi ancheta epidemiologică online care va uşura foarte mult activitatea specialiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tătaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Sălaj, că rezultatul pozitiv al unui test Covid-19 este introdus pe platforma Corona-Forms şi ajunge şi la pacient, şi la medicul de familie, şi la Direcţia de Sănătate Publică.

“De ieri s-a operaţionalizat platforma digitală Corona-Forms prin care, odată un rezultat pozitiv al unui laborator e introdus în acea platformă, ajunge în acelaşi timp şi la pacient, prin SMS, primeşte şi electronic, pe adresa de e-mail, ajunge şi la medicul de familie, prin identificare din CNP, ajunge şi la DSP. DSP-ul, în acel moment, furnizează decizia de izolare şi furnizează şi acea decizie către medicul de familie de concediu medical. Legătura se face, în acelaşi timp, şi cu SIUNIU de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar de astăzi până la sfârşitul săptămânii sper să reuşim să operaţionalizăm inclusiv online-ul anchetei epidemiologice care va uşura foarte mult activitate fiecăruia dintre ei”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a explicat că după primirea acelui rezultat pacientul este luat în evidenţă de medicul de familie.

“Odată primit acel rezultat, pacientul este luat în evidenţă de medicul de familie, Medicul de familie, dacă este un rezultat SARS-CoV-2 pozitiv, gestionează ca SARS-CoV-2 pozitiv, monitorizându-l. În condiţiile în care apare o simptomatologie, acest pacient este programat pentru investigaţi, separat, la un centru dedicat, nu pe timp de noapte, pe timp de zi, programat. În măsura în care evoluţia este bună, revine în izolare, dacă nu este bună, rămâne în spital. În condiţiile în care rezultatul este negativ, este tratată ca o infecţie respiratorie, cu concediul aferent sau terapia aferentă”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.