Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat, miercuri, că au existat trei cazuri infectare cu noul coronavirus la rezidenţi de la Spitalul Elias, care nu au fost raportate, iar DSP face o anchetă în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 16 – 22 septembrie au fost trei cazuri confirmate de rezidenţi la Obstretică-Ginecologie, ei neanunţând aceste cazuri. Astăzi am solicitat DSP să înceapă acea anchetă, sunt în curs anchetele, sunt şi 7 contacţi care sunt negativi”, a precizat, miercuri, într-o declaraţie de presă, Nelu Tătaru.

Ministurl afirmă că legislaţia este foarte clară în aceste cazuri, iar mulţi ar trebui ”să recapituleze” prevederile acesteia.

”Nerespectând legea şi nerespectând acei paşi, ajungem şi la astfel de cazuri”, a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă la Spitalul Elias a fost vorba despre o necunoaştere a procedurilor sau despre o ascundere a cazurilor, ministrul a precizat: ”O să ne interesăm. Astăzi a fost anunţat DSP şi astăzi vom vedea şi anchetele epidemiologice. Au făcut anchetă epidemiologică cu emidemiologul din spital şi au luat deciziile. O decizie se ia şi se anunţă DSP care începe anchetele epidemiologice. Avem şi o raportare a numărului de cazuri şi urmarea traseului stabilit de lege, care este foarte clar din punctul meu de vedere”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.