Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că autorităţile nu au luat în calcul o eventuală măsură de mutare a vârstnicilor în spaţii amenajate de către autorităţi, pentru a le feri de infectarea cu coronavirus. Tătaru a explicat că una dintre variante este ca bolnavii care nu prezintă simptome, sau cei cu simptome uşoare să fie ţinuţi în ”zone tampon”, departe de familii şi de vârstnici, până când testele lor vor arăta că nu mai au virusul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a afirmat, luni, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că autorităţile nu au luat în calcul ideea de a muta persoanele vârstnice în spaţii destinate lor, pentru a le feri de infectarea cu SARS-COv-2.

”Nu ne-am gândit”, a spus Nelu Tătaru, întrebat dacă ia în calcul ipoteza mutării celor de peste 65 de ani din familiile lor.

În schimb, ministrul Sănătăţii a precizat că este luată în calcul crearea unor ”zone tampon” în care ar urma să fie ţinuţi bolnavii asimptomatici şi cei cu simptome uşoare, în condiţiile în care spitalele nu ar mai avea locuri, iar cazarea acestora în mijlocul familiei ar duce la riscul infectării rudelor.

”Am văzut site-uri dând oarecum, spunând că ar fi fost varianta mea, că persoane de peste 65 de ani, că au fost afectate COVID sau nu, vor fi duse în spaţii. Nu. Ne gândim, în schimb, ca în următoarea perioadă, în funcţie de saturarea spitalelor suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome uşoare să poată trece în nişte zone-tampon, tocmai în contextul ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliu sau persoane peste 65 de ani. Şi atunci, până la un teste negativ pot şi duse în anumite spaţii-tampon”, a mai spus Nelu Tătaru.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.