Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat un proiect de extindere a trotuarului pe malul Dâmboviţei de la Piaţa Unirii până la Piaţa Izvor şi a afirmat că trotuarul acum în acea zonă are un metri şi va avea patru metri şi va fi destinat pietonilor, dar şi bicicliştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost întrebat duminică, la Digi 24, despre un proiect care se va desfăşura pe malul Dâmboviţei din Piaţa Unirii spre Piaţa Izvor.

„Există nişte restricţii foarte severe care vin de la Apele Române şi care spun în esenţă că pe tot cursul Dâmboviţei din interiorul Bucureştiului nu avem voie să ne atingem de cuvă. Proiectul acesta este o extindere a trotuarului, cu o formă de suport, practic o să fie un trotuar care va merge trei metri şi pe o parte şi pe alta, se va extinde deasupra apei. Va fi un trotuar metalic, acoperit cu o fâşie de... Avem un metru deja trotuarul acum, vom avea patru metri de pietoni şi biciclişti de-a lungul Dâmboviţei de la Unirii până la Izvor. Dar asta nu interferează cu lucrarea care se va face în Piaţa Unirii”, a afirmat primarul Capitalei.

Edilul general a anunţat că într-o lună sau două va fi lansată achiziţia publică pentru acest proiect.

„Avem avizele, mai sunt nişte chestiuni la proiectul tehnic care este puţin mai complicat, conform legii, decât cel care este pentru obţinerea autorizaţiei de construire, deci e o chestiune de una, două luni până ieşim în achiziţie publică. Şi va fi şi podul la aşa numitul Pod al Calicilor care va traversa lângă Curtea de Apel”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.